نگاهی کلی به سانگ‌یانگ موسو؛ قلبی تپنده در پیکره کره‌ای بداقبال

ساخت وبلاگ
سانگ‌یانگ که یکی از قدیمی‌ترین خودروسازان کره‌ای شناخته می‌شود، سابقه‌ای نسبتاً طولانی در بازار خودروی ایران دارد. این برند کره‌ای برخلاف بسیاری از برندها که در ابتدا به‌صورت وارداتی به کشور راه پیدا می‌کنند و پس از مدتی سر از خط تولید یکی از خودروسازان در می‌آورند، در ابتدا به خط تولید مرتب‌خودرو رفت و پس از تجربه‌ای نافرجام، توسط شرکت رامک‌خودرو به کشور عرضه شد. در واقع می‌توان گفت که رامک‌خودرو توانست با عرضه مدل‌های گوناگونی از انواع محصولات سانگ‌یانگ، پیشینه نه‌چندان درخشان این برند را اصلاح کند. هرچند که شیوه فعالیت این شرکت نیز مورد انتقاد بسیاری از فعالان و کارشناسان این صنعت است.
بگذریم، موسو نامی است که در سال‌های 1382 تا 1386 بسیار بر سر زبان‌ها می‌چرخید و برای بقا در صنعت خودرو کشور تلاش‌های فراوانی کرد. اما به دلیل سیاست‌های نادرست و عدم تمایل شرکت عرضه‌کننده برای سهم‌خواهی بیشتر از بازار شاسی‌بلندهای دو دیفرانسیل، نتوانست بیش از این به حیات خود ادامه دهد.
سانگ یانگ موسو

سانگ یانگ موسو

سانگ‌یانگ موسو خودرویی است که از سال 1993 تا 2005 میلادی روی خط تولید این شرکت قرار داشت و با تکیه بر تکنولوژی پیشرانه مرسدس بنز توانست جایگاهی نسبتاً مناسب را برای خود بدست آورد. کن گرینلی طراح این خودرو که از بخش هنر کالج سلطنتی لندن، در آن زمان طرحی نسبتا ساده و بی‌آلایش را رقم زد که متناسب با دوران خود بود. اما این طرح در مقایسه با سایر رقبا از جمله میتسوبیشی پاجرو، تویوتا پرادو و نیسان پت‌فایندر، حرفی برای گفتن نداشت و همیشه پس از این نام‌ها قرار می‌گرفت.
البته باید به این نکته اشاره کرد که موسو در ایران هواداران دو آتیشه‌ای داشت که به دلیل بهره‌مندی از پیشرانه توانمند و همچنین قابلیت‌های خوب آفرودی، توجه ویژه‌ای به آن داشتند. در حال حاضر نیز این خودرو در بازار خودروهای شاسی‌بلند دو دیفرانسیل کارکرده نیز می‌تواند گزینه‌ای مناسب باشد؛ اما به شرط آن‌که نمونه‌ای سالم و کم کارکرد را مدنظر قرار دهیم.
فضای داخلی موسو

فضای داخلی موسو

موسو با دو پیشرانه 2.3 لیتری چهارسیلندر و 3.2 لیتری شش سیلندر قدیمی مرسدس بنز به بازار راه پیدا کرد. پیشرانه‌های این خودرو با دو نوع جعبه‌دنده 5 سرعته دستی و 4 سرعته اتوماتیک هماهنگ می‌شد که در نهایت نیرو تولید شده توسط موتور به هر چهار چرخ خودرو انتقال می‌یافت. از آن‌جایی که نمونه‌های شش سیلندر این خودرو بسیار مورد توجه قرار گرفت، در این مقاله نیز یکی از نمونه‌های سالم و تمیز این خودرو را مورد ارزیابی قرار داده‌ایم.
پیشرانه شش سیلندر خطی با حجم دقیق 3199 سی‌سی این خودرو که همان موتور بنز E320 EL است، توانایی تولید نیرویی معادل 220 اسب‌بخار در 6500 دور در دقیقه و حداکثر گشتاور 307 نیوتون متر در 4700 دور در دقیقه را دارد که این اعداد برای یک خودرو شاسی‌بلند دو دیفرانسیل مناسب به‌نظر می‌رسد. اما از نکات منفی این پیشرانه می‌توان به تکنولوژی قدیمی اشاره کرد که موجب می‌شود هزینه نگهداری و همچنین مصرف سوخت به مراتب بالایی داشته باشد. در واقع می‌توان گفت که مصرف سوخت ترکیبی این شاسی‌بلند دو رگه کره‌ای در هر 100 کیلومتر حدود 17 لیتر است که در مقایسه با خودروهای امروزی بسیار قابل توجه است.
پیشرانه موسو

پیشرانه موسو

همچنین کمبود قطعات یدکی از اصلی‌ترین مشکلاتی است که مالکان این خودرو با آن دست و پنجه نرم می‌کنند. اما همانطور که قبل‌تر گفته شد، در حال حاضر نیز بسیاری از علاقه‌مندان به رشته مهیج آفرود سراغ این خودرو رفته و تمام این مشکلات آن را به جان خریده و از قابلیت‌های آفرودی‌اش بهره‌ می‌گیرند.
از ویژگی‌های آفرودی این خودرو می‌توان به مواردی از قبیل سیستم انتقال نیرو AWD، سیستم تقسیم و انتقال متناسب نیرو بین چرخ‌ها TOD، کنترل کشش، تنظیم نیرو ترمز و سیستم کنترل وضعیت دیفرانسیل اشاره کرد. در واقع باید گفت که لیست امکانات رفاهی این خودرو چندان پربار نبوده و نمی‌توان از آن به عنوان خودرویی آپشنال یاد کرد. از امکانات این خودرو می‌توان به مواردی از قبیل شیشه‌های برقی، سیستم تهویه مطبوع دستی، کیسه هوای راننده، تنظیم برقی آینه‌ها و سانروف اشاره کرد.
با نگاهی  نیلوبلاگ به درون کابین سانگ‌یانگ موسو در می‌یابیم که فاصله محوری 2630 میلی‌متری سبب شده تا فضای بسیار مناسبی برای سرنشینان جلو و عقب مهیا شود. همچنین صندلی‌های بزرگ این خودرو به‌گونه‌ای طراحی شده‌اند که بدن را به خوبی در بر می‌گیرند. اما این بدان معنا نیست که در سفرهای طولانی سرنشینان دچار هستگی نخواهند شد. زیرا صندلی‌ها به‌صورت کلاسیک و تخت طراحی شده‌اند. همچنین طراحی داشبورد و بخش‌های درون کابین بسیار ساده بوده که این موضوع را می‌توان هم مثبت برشمرد هم منفی. مثبت از آن جهت که با گذشت چندین سال از زمان عرضه، همچنان قابل قبول بوده و مورد توجه برخی از علاقه‌مندان قرار می‌گیرد. اما منفی به این معناست که در مقایسه با خودروهای امروزی، از کمترین میزان تکنولوژی برخوردار بوده که برای مصرف‌کنندگان چندان خوشایند نیست. دیزاین طرح چوب در تریم این خودرو به‌خوبی حس کلاسیک بودن این طراحی را به سرنشینان گوشزد می‌کند.
سانگ یانگ موسو

سانگ یانگ موسو

در پایان اگر بخواهیم نتیجه‌گیری کلی از سانگ‌یانگ موسو داشته باشیم، باید بگویم که این خودرو می‌تواند به دلیل داشتن پیشرانه‌ای توانمند از پس نیازهای بسیاری از مصرف‌کنندگان برآید. اما باید به این نکته توجه داشت که به دلیل عمر بالا و همچنین استهلاک نسبتاً بالا، هزینه نگهداری به نسبت زیادی را ممکن است برای مالک به‌همراه داشته باشد. از سوی دیگر کمبود قطعات یدکی و نداشتن وضعیت خدمات پس از فروش مناسب از دیگر معایبی است که می‌توان برای این خودرو درنظر گرفت. در حال حاضر نمونه‌های موجود در بازار با توجه به مدل، سال ساخت، میزان کارکرد و سلامت فنی و ظاهری، قیمتی حدود 120 تا 210 میلیون تومان دارند. بنابراین علاقه‌مندان به این دسته از خودروها می‌توانند با بررسی نیازهای شخصی خود اقدام به خرید این خودرو کنند.
در انتها از جناب آقای عرفان حقی مالک محترم خودرو، جهت همکاری و در اختیار قراردادن خودرو به منظور بررسی و تهیه گزارش، کمال تشکر و قدردانی را داریم.

آگهی های خرید و فروش خودرو...
ما را در سایت آگهی های خرید و فروش خودرو دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : محمد رضا جوادیان carniaz بازدید : 375 تاريخ : دوشنبه 4 آذر 1398 ساعت: 19:12